Kısa süreli seyahatler hakkında genel bilgi

180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek şekilde Estonya´da veya Schengen Bölgesinde kalmak istiyorsanız bir Schengen Vizesine (C Tipi Vize) ihtiyacınız olacaktır. 180 günlük zaman diliminde 90 günü geçmeyecek seyahatler kısa sürelı sehatalerdir. Kısa bir süre için Estonya’da kalma hakkı verenler:

  • Schengen vizesi,
  • Bir Schengen Üyesi Devlet tarafından verilen oturma izni,
  • Bir Schengen Üyesi Devlet tarafından verilen D vizesi,
  • Schengen Üye Devletlerinde vizesiz kısa bir süre kalma hakkı (vatandaşlık hak).

Amaçlanan Estonya’da geçireceğiniz süresi, 180 günlük bir süre içinde 90 günden fazla ise, üçüncü ülke vatandaşlar uzun süreli bir D vizesi veya oturma izni için başvuruda bulunmalıdır. D tipi vize hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız.