D tipi vize başvurusu için getirilmesi gereken belgeler

Genel belgeler

Tüm başvuru sahipleri tarafından verilecek belgeler:

  • Başvuru formu. Başvuru formu Estonca, İngilizce veya Türkçe olarak doldurulabilir. Başvuru formu İnternette doldurmalı, çıktısı alınması gerekmektedir, her sayfanın sonunda ve formun sonunda imzalanmalı.
  • Fotoğraf. 35×45 mm ölçülerinde arka fonu beyaz, rötuşsuz, genelde başörtüsüz ve altı aydan eski olmayan fotoğraf. Fotoğraf başörtüsü ile çekilebilir, ancak yüzün ana özellikleri fotoğrafta görülmelidir. (Çene, burun, gözler ve kaşlar örtülmemeli; alın yüz şeklini görünür kılacak şekilde açık olmalıdır). Daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız. Fotoğraf başvuru formuna yapıştırılmalıdır;
  • Seyahat belgesi (pasaport). En az 2şer boş sayfa içermelidir, vize tarihinden itibaren en az 90 gün (3 ay) daha geçerli olmalıdır, ve pasaport son 10 yıl içerisinde verilmiş olmalıdır.
  • Seyahat sağlık sigortası.kalacağınız dönemi kapsayan, 30 000 EURO kapsamlı ve Estonya’da ve diğer Schengen ülkelerinin topraklarında geçerli olmalı. Sigorta sağlık nedenleriyle ülkeye geri dönüş harcamalarını ve acil hastane bakımları harcamalarını kapsamalıdır. Kural olarak, sigorta, uygulanan vizenin tüm süresi için geçerli olmalıdır. Eğer vize başvuru sahibi Estonya’ya gittikten sonra Estonya sağlık sigortasına (Haigekassa) kullanacak, bu durumda vize başvurusu için gereken sigorta vize başlangıcından sağlık sigortasının (Haigekassa) başlangıcına kadar geçerli olmalıdır. Örneğin, kısa süreli çalışmak için Estonya’ya gidenler, başvurusu için başvuruda bulunurken sigorta, Schengen girişiden ve ilk 14 gün çalışana kadar kapsamalıdır;
  • Hem planlanan seyahat süresi hem de kendi ülkenize veya ikamet ettiginiz ülkeye dönüş için yeterli mali kaynağınız olduğunu belgeleyen dökümanlar. Uzun süreli kalırsanız, Estonya’da geçireceğiniz her ay için 300 Euro. Startup ile gidenler her gün için 4,5 EURO – ayda 140 EURO. Kısa süreli çalışmak için vize uygulanırsa belgelerin sunulması gerekmez.
  • Seyahatın amacını ve sebebini garanti eden belgeler. Yolculuk veya uçak bileti rezervasyonları, konaklama belgeler (otel rezervasyonu, kira sözleşmesi. Başvuru sahibi başvuru sırasında geçici meskenlerin varlığını ispatlayan belgeleri de sunabilir.

Ek belgeler (seyahat amaçlarına göre)

Estonya’da eğitim görmek

  • Okul kabul belgesi.
  • Mevcut eğitim kurumunun öğrenci belgesi.
  • Uluslararası bir programa katılmak için (örneğin Erasmus), başvuruya programın yerel koordinatöründen gelen bir onay belgesi.

Kısa süreli çalışma

  • Kısa süreli çalışma kayıt onay.

Startup

  • Uzman komitesinin kararını gösteren belge.

Eş, akraba veya arkadaş ziyareti

  • Evlilik cüzdanı, doğum belgesi ve diğer benzer belgeler
  • Sağlık durumu veya engellilik belgesi (Eğer başvuranın (18 yaş ve üzeri) sağlık veya sakatlık durumundan dolayı bağımsız olarak baş edemiyor)