Uzun süreli seyahatler hakkında genel bilgi

Estonya’da uzun süreli kalmak – 180 günlük sürede 90 günden fazla kalmak. Uzun süreli konaklama Estonya tarafından verilen D vizesine veya Estonya tarafından verilen oturma iznine bağlıdır. Bazı durumlarda (eğitim ve iş gibi sebepler), uzun süreli bir konaklama başka bir Schengen Üyesi Devlet tarafından verilen D vizesi veya oturma iznine de dayanmaktadır.

Estonya’da 1 yıllik dönemden daha uzun kalan kişiler elçilikte oturum izni başvurusunda bulunmalıdırlar. Oturum izini aldıktan sonra Estonya’ya giriş yapabilirler. Oturum izni hakkında daha fazla bilgi için lütfen tıklayınız. Bazı durumlarda (eğitim, özgirişim’de çalışanlar/startup), bir yıldan fazla kalmaya devam eden bir kişi, büyükelçilikte D vizesine başvurabilir, D-vize ile Estonya’ya giriş yapabilir ve Estonya’da  ikamet izni için doğrudan Polis ve Sınır Muhafız Kuruluna başvurmalı .

Eğer kişi Estonya’da 365 güne kadar kalmak istiyorsa, D-vizesi için başvurmalı. Vıze olumlu çıktıysa, Estonya’ya girebilirsiniz ve orda kalabilirsiniz.

Kural olarak, başvuru sahibi elçilikte bir D vize başvurusu veya oturma izni başvurusu sunabilir, ancak ikisini birden sunamaz.