D tipi vize genel kurallar

Kural olarak, başvuru şahsen sunulmalıdır. Küçük çocuk başvuruyu yaparken parmak izi vermek zorunda değilse, şahsen elçiliğe gelmek zorunda kalmaz ve başvurusu ebeveyn veya vasi tarafından yapılır.

Başvuru sahibi vize için başvururken parmak izi sağlamalıdır. Aşağda belirtilen kişiler parmak izi vermekten muaftırlar:

  • 6 yaşın altındakı çoçuklar;
  • Fiziksel olarak parmak izi veremeyen başvuru sahipleri;
  • Devlet ve Hükümet başkanları ve Hükümet üyeleri ve onlarla birlikte seyahat eden eşler ve delegasyon üyeler (eğer Estonya Cumhuriyeti Hükümeti’nden veya uluslararası bir kuruluştan resmi bir davet almışlarsa)
  • Hükümdarlar ve kraliyet ailesinin diğer yüksek üyeleri (eğer Estonya Cumhuriyeti Hükümeti’nden veya uluslararası bir kuruluştan resmi bir davet almışlarsa);
  • Estonya onaylı yabancı diplomatik misyon ve konsolosluk görevlileri ve eşleri eğer onları Estonya’ya gönderen ülke, Estonya’nın diplomatik misyon çalışanları ve konsolosluk makamının ve aile üyelerinin parmak izlerini almazsa.

Vize başvuru sırasında gerekli belgeler Estonca, İngilizce veya Türkçe olabilir.

Diğer dillerdeki belgeler Estonca, İngilizce veya Türkçe’ye çevrilmelidir, çeviri yeminli tercüman veya noter tarafından onaylanmalıdır.

Elçilik’teki kişiler Estonca, İngilizce, Rusça ve Türkçe biliyorlar. Başvuru sahibi bu dillerden herhangi birinde uzman değilse, kendisi için bir tercüman bulmalı.

D vize başvurusu 30 gün içinde sonlandırıyor. Genellikle elçilik 5-7 iş günü içinde cevap verebilecek.

D vizesine başvurmak için genel kurallar hakkında daha fazla bilgi burdan alabilirsiniz.